27 Nisan 2010 Salı

Sherlock Holmes

Puan: 8/10 | Sherlock Holmes | Yeni bir film izlemeyeli çok solmuş.Dizilerle idare ediyordum ama filmlerinde yeri çok ayrı.Bugün ingiliz bir dedektifin hikayesini konu alan Sherlock Holmes'i izledim.Genel olarak film gayet başarılı.Geçtiği zaman itibariyle ( ki benim gerçekten yaşamak istediğim zamanlar ) mekanlar,kostümler çok etkileyici.Bazı sahnelerde ki bilgisayar efektleri yine izleyenlere heyecanlı dakikalar yaşatıyor.Ancak film bende orjinallik hissi uyandırmadı.Bazı sahneler çok klişe kalmış.Olayların çözümlenme sahnelerinde Prestij'i izliyormuş izlenimine kapıldım.
Bu sahnelerde izleyenler genelde şaşkınlık içinde etkilenir çünkü çözümüne ilişkin kesin bir tahmin yürütmemiz mümkün değil.Bu yüzden örnekleri çok var ve bu filmde de farklı bir şey görmedim.

Özellikle Sherlock Holmes (Robert Downey Jr.) karakteri çok iyi oturmuş.Disiplinli,sert bir dedektiften ziyade böyle çatlak ve komik  bir dedektif rolünde olması filmin artılarından.Bu karakteri gerçekten çok beğendim ve başka bir filmde yeniden izlemek isterim açıkçası.Olaylarda hep yanında olan arkadaşı Watson ( Jude Law ) ile çok iyi bir ikili olmuşlar.Genelde bu ikilinin diyalogları filmi eğlenceli hale getiriyor.Watson ile Sherlock filmde karakter olarak çok zıt.Ters kişiliğe sahip bu iki kişinin sıkı dostluğu izleyenler  için çok yeni bir şey değil.

Filmin müziğini de unutmamak gerekir çünkü gerçekten filmin başarılı olmasında katkısı çok büyük.

Açıkça ifade etmek gerekirse Sherlock Holmes karakteri çok iyi ancak senaryo bu karakterin yanında zayıf kalmış.Eğer ikinci filmi çekilecekse bu karakterin hakkını verebilecek bir senaryo ile karşımıza çıkmasını umuyorum.

Konusu

Arthur Conan Doyle’un dünyaca ünlü karakteri Sherlock Holmes’ün dinamik yeni uyarlamasında Holmes (Robert Downey Jr.) ve cesur ortağı Watson (Jude Law) en son maceralarına atılıyorlar.

Dövüş tekniklerini, efsanevi zekası gibi silah olarak kullanan Holmes, bu macerasında ülkesini yok edebilecek ölümcül bir komployu aydınlatmak için yeni bir düşman ile savaşıyor.

Robert Downey Jr., efsanevi dedektif Sherlock Holmes’ü daha önce hiç yapılmamış bir şekilde canlandırıyor. Jude Law doktor ve bir savaş gazisi olan, Holmes’ün güvenilir çalışma arkadaşı Watson rolünde yer alıyor., Holmes’ü alt eden ilk ve tek kadın olan ve dedektifle halen çalkantılı bir ilişki sürdüren Irene Adler rolünü Rachel McAdams üstleniyor. Mark Strong gizemli yeni düşman Blackwood rolünü oynuyor. Kelly Reilly ise Watson’ın ilgilendiği Mary rolünde yer alıyor.

Fragman

1 yorum: