18 Ağustos 2011 Perşembe

Bazuka - Murat Uyurkulak

Metis Yayınları , 92 Sayfa
Bazuka
Murat Uyurkulak
Metis Yayınları
 Murat Uyurkulak daha önce tanıdığım bir yazar değildi.Olabildiğince farklı yazarlardan kitaplar seçmeye çalışıyorum ki farklı düşünceler farklı dünyalar farklı hikayeler okuyabileyim.Bu açıdan son günlerde Bazuka kitabıyla Murat Uyurkulak'ın misafiriydim.

Öncelikle hikaye türüyle aram pek iyi değil.Daha önce çok az okumuşluğum vardır bu türde.Buna rağmen Bazuka bittiğinde tek üzüldüğüm nokta kitabın kısa oluşuydu.Daha önce çeşitli dergi ve gazetelerde yayınlanmış toplam dokuz tane hikâye içeriyor kitap.Kapağında da yazdığı üzere aşk,yalnızlık ve şiddete dair hikâyelerle karşılaşıyoruz.Kitapla ilgili tek sıkıntım bazı hikayelerin birilerine nazire ya da gönderme yapması oldu.Daha önce Murat Uyurkulak okumamış olmam bende bu açıdan bir eksiklik yarattı.Hikâyelerin daha iyi algılanması açısından benim için önemli bir noktaydı.

Bazuka'yı herkese önerdiğim gibi yazarın diğer iki romanı Tol ve Har'ı da okumayı kendime görev olarak veriyorum.Hatta bu romanları okuduktan sonra Bazuka'yı tekrar okuyabilirim de.
"Aşk değil midir nihai ismimizi koyup bizi kendimize hamile bırakan, kendi kendimizi doğurmamızı sağlayan ve ortaya çıkan bebeği önce mucize sonra hilkat garibi, veya tam tersi kılan?"

"İnsan çocukken büyük bir saadet ülkesinde yaşıyor. Sağa sola şuursuzca koşturup neşeyle kişniyor. Sonra büyüyor, büyüdükçe salaklaşıyor, salaklaştıkça unutuyor o mesut diyarı, bir nevi ölüyor. "

"Yaşlıların yetişkinliğin arafını unutmasına bunaklık diyorlar, çok yanlış, onlar unuttukça hatırlıyor."

“Okumak hem bir hayat başarısızlığının, ki unutmayın okumak mağlupların işidir, hem de derin bir yalnızlık hissinin sebebi olup çıkmıştır.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder